Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi1608
Ieri3156
Saptamana curenta4764
Luna curenta68090
Total4232468

in momentul acesta sunt 117 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 23 decembrie 2019

 

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România s-a întrunit, în data de 23 decembrie 2019, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

 

În cadrul acestei şedinţe, Comisia a soluționat prin restituire în natură un dosar constituit de Comunitatea Elenă Elpis din Constanța. Totodată, s-a aprobat transmiterea către Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor, în vederea acordării de măsuri compensatorii în conformitate cu Legea nr. 165/2013, a unui dosar constituit de Fundația Caritatea.

 

Totodată, Comisia a respins cererile de retrocedare formulate în 9 dosare constituite de culte religioase și în alte 3 dosare constituite de comunităţile minorităţilor naţionale. Deciziile de respingere se întemeiază pe următoarele considerente: imobilele au fost deja restituite solicitanţilor în baza altor legi reparatorii, imobilele fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat, solicitanţii nu au făcut dovada dreptului de proprietate, nu au depus actele solicitate în termenul de 120/240 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013 sau nu se încadrează în prevederile OUG nr. 94/2000.

 

În aceeaşi şedinţă, membrii Comisiei au luat act de renunţarea la șase cereri de retrocedare formulate de comunităţile minorităţilor naţionale.

Soluționarea unui dosar constituit de un cult religios a fost amânată pentru clarificarea unor informații conținute de un extras al cărții funciare.