Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi1403
Ieri3156
Saptamana curenta4559
Luna curenta67885
Total4232263

in momentul acesta sunt 67 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 1 noiembrie 2019

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România s-a întrunit, în data de 1 noiembrie 2019, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

În cadrul acestei şedinţe, Comisia a soluționat prin restituire în natură un dosar constituit de Parohia Evanghelică C.A. Bartolomeu și a aprobat transmiterea către Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor, în vederea acordării de măsuri compensatorii în conformitate cu Legea nr. 165/2013, a unui dosar constituit în baza a trei cereri depuse de Parohia Evanghelică C.A. București.

Totodată, Comisia a respins cererile de retrocedare formulate în 11 dosare constituite de culte religioase și în 4 dosare constituite de organizaţii ale minorităţilor naţionale. Deciziile de respingere se întemeiază pe următoarele considerente: imobilele au fost deja restituite solicitanţilor în baza altor legi reparatorii, imobilele fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat, solicitanţii nu au făcut dovada dreptului de proprietate, nu au depus actele solicitate în termenul de 120/240 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013 sau nu se încadrează în prevederile OUG nr. 94/2000.