Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi1515
Ieri3156
Saptamana curenta4671
Luna curenta67997
Total4232375

in momentul acesta sunt 82 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 4 octombrie 2019

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România s-a întrunit, în data de 4 octombrie 2019, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

În cadrul acestei şedinţe, Comisia a soluționat prin restituire în natură patru dosare, dintre care unul este constituit de Parohia Evanghelică Feldioara, unul de Biserica Evanghelică Bartolomeu, unul de Parohia Reformată Centrală I, iar cel de-al patrulea de Parohia Romano-Catolică Biharia.

În vederea acordării de măsuri compensatorii în conformitate cu Legea nr. 165/2013, Comisia a aprobat transmiterea către Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor a trei dosare, unul fiind constituit de Parohia Evanghelică București, unul de Parohia Reformată Centrală I și unul de Parohia Romano-Catolică Biharia.

Totodată, Comisia a respins cererile de retrocedare formulate în 12 dosare constituite de culte religioase și în 3 dosare constituite de organizaţii ale minorităţilor naţionale. Deciziile de respingere se întemeiază pe următoarele considerente: imobilele au fost deja restituite solicitanţilor în baza altor legi reparatorii, imobilele fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat, solicitanţii nu au făcut dovada dreptului de proprietate, nu au depus actele solicitate în termenul de 120/240 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013 sau nu se încadrează în prevederile OUG nr. 94/2000.

În aceeaşi şedinţă, membrii Comisiei au luat act de renunţarea la 4 cereri de retrocedare formulate de organizaţii ale minorităţilor naţionale.