Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3626
Ieri3894
Saptamana curenta11119
Luna curenta52870
Total4217248

in momentul acesta sunt 336 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 18 iunie 2019

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România s-a întrunit, în data de 18 iunie 2019, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

În cadrul acestei şedinţe, Comisia a aprobat restituirea în natură a unei părți dintr-un imobil către Fundația Caritatea.

În vederea acordării de măsuri compensatorii în conformitate cu Legea
nr. 165/2013, Comisia a
aprobat propunerea de transmitere către Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor a cinci dosare, unul constituit de Parohia Ortodoxă Dobroteasa, unul de Parohia Evanghelică C.A. Jibert, unul de Biserica Evanghelică Lutherană din România – Parohia Slovacă Nădlac și două constituite de Fundația Caritatea.

Totodată, Comisia a respins cererile de retrocedare formulate în 30 dosare constituite de culte religioase și în 9 dosare constituite de organizaţii ale minorităţilor naţionale. Deciziile de respingere se întemeiază pe următoarele considerente: imobilele au fost deja restituite solicitanţilor în baza altor legi reparatorii, imobilele fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat, solicitanţii nu au făcut dovada dreptului de proprietate, nu au depus actele solicitate în termenul de 120/240 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013 sau nu se încadrează în prevederile OUG nr. 94/2000.

În aceeași ședință, membrii Comisei au stabilit returnarea a două dosare, unul către Primăria municipiului Brașov și unul către Primăria comunei Dobrești, județul Bihor.