Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3369
Ieri1690
Saptamana curenta3369
Luna curenta45120
Total4209498

in momentul acesta sunt 47 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 4 aprilie 2019

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România s-a întrunit, în data de 4 aprilie 2019, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. 

În cadrul acestei şedinţe, Comisia a aprobat restituirea în natură a unui imobil către Parohia Romano-Catolică din Moftinu Mare.

În vederea acordării de măsuri compensatorii în conformitate cu Legea
nr. 165/2013, Comisia a
aprobat propunerea de transmitere către Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor a două dosare, unul constituit de Parohia Romano-Catolică din Moftinu Mare și unul constituit de Arhiepiscopia Bucureștilor, în calitate de succesoare a Parohiei „Sf. Vineri-Hereasca”.

Totodată, Comisia a respins cererile de retrocedare formulate în 12 dosare constituite de culte religioase și în 5 dosare constituite de organizaţii ale minorităţilor naţionale. Deciziile de respingere se întemeiază pe următoarele considerente: imobilele au fost deja restituite solicitanţilor în baza altor legi reparatorii, imobilele fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat, solicitanţii nu au făcut dovada dreptului de proprietate, nu au depus actele solicitate în termenul de 120/240 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013 sau nu se încadrează în prevederile OUG nr. 94/2000.

În aceeaşi şedinţă, membrii Comisiei au luat act de renunţarea la 2 cereri de retrocedare, dintre care una formulată de culte religioase și una de organizaţii ale minorităţilor naţionale.