Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi1450
Ieri3156
Saptamana curenta4606
Luna curenta67932
Total4232310

in momentul acesta sunt 74 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 29 iunie 2018

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România s-a întrunit, în data de 29 iunie 2018, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. 

În cadrul acestei şedinţe, Comisia a aprobat restituirea în natură a trei imobile, unul către Parohia Unitariană din Sântionlunca, unul către Fundația Caritatea și unul către Parohia Romano-Catolică Timișoara III.

În vederea acordării de măsuri compensatorii în conformitate cu Legea nr. 165/2013, Comisia a aprobat propunerea de transmitere către Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor a șase dosare, dintre care unul constituit de Arhiepiscopia Bucureștilor, unul de Parohia Romano-Catolică Timișoara III, unul de Parohia Unitariană din Sântionlunca în județul Covasna, și trei de Fundația Caritatea în județele București, Neamț, Vaslui.

Totodată, Comisia a respins cererile de retrocedare formulate în 16 dosare constituite de culte religioase și în 5 dosare constituite de organizaţii ale minorităţilor naţionale. Deciziile de respingere se întemeiază pe următoarele considerente: imobilele au fost deja restituite solicitanţilor în baza altor legi reparatorii, imobilele fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat, solicitanţii nu au făcut dovada dreptului de proprietate, nu au depus actele solicitate în termenul de 120/240 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013 sau nu se încadrează în prevederile OUG nr. 94/2000.

În aceeaşi şedinţă, membrii Comisiei au luat act de renunţarea la 5 cereri de retrocedare, dintre care 2 formulate de culte religioase, iar 3 de organizaţii ale minorităţilor naţionale.