Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3486
Ieri3894
Saptamana curenta10979
Luna curenta52730
Total4217108

in momentul acesta sunt 207 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţele Comisiei speciale de retrocedare din 15 și 28 februarie 2018

 

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România s-a întrunit, în zilele de 15 și 28 februarie 2018, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. 

În cadrul acestor şedinţe, Comisia a aprobat propunerea de restituire în natură a trei imobile, dintre care unul către Parohia Reformată Mociu din județul Cluj și două către Fundația Caritatea.

În vederea acordării de măsuri compensatorii în conformitate cu Legea nr. 165/2013, Comisia a aprobat propunerile de transmitere a altor trei dosare către Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor, dintre care un dosar constituit de Parohia „Cuvioasa Parascheva” din Iași, unul de Parohia Ortodoxă Română „Iancu Nou Bălăneanu” din București și unul de Parohia Reformată Mociu din județul Cluj.

Totodată, Comisia a respins cererile de retrocedare formulate în 83 de dosare constituite de culte religioase și în 3 dosare constituite de organizaţii ale minorităţilor naţionale. Deciziile de respingere se întemeiază pe următoarele considerente: imobilele au fost deja restituite solicitanţilor în baza altor legi reparatorii, imobilele fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat, solicitanţii nu au făcut dovada dreptului de proprietate, nu au depus actele solicitate în termenul de 120/240 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013 sau nu se încadrează în prevederile OUG nr. 94/2000 sau OUG nr. 83/1999.

De asemenea, membrii Comisiei au luat act de renunţarea la 2 cereri de retrocedare, dintre care una formulată de un cult religios, iar cealaltă de o organizaţie a unei minorităţi naţionale.