Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3646
Ieri3894
Saptamana curenta11139
Luna curenta52890
Total4217268

in momentul acesta sunt 142 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 28 noiembrie 2017

 

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România s-a întrunit, în data de 28 noiembrie 2017, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. 

În cadrul acestei şedinţe, în vederea acordării de măsuri compensatorii în conformitate cu Legea nr. 165/2013, Comisia a aprobat propunerea de transmitere către Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor a trei dosare, dintre care două constituite de Parohia Ortodoxă Română Ineu, iar unul de Fundația Caritatea.

Totodată, Comisia a respins cererile de retrocedare formulate în 28 de dosare constituite de culte religioase. Deciziile de respingere se întemeiază pe următoarele considerente: imobilele au fost deja restituite solicitanţilor în baza altor legi reparatorii, imobilele fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat, solicitanţii nu au făcut dovada dreptului de proprietate, nu au depus actele solicitate în termenul de 120 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013 sau nu se încadrează în prevederile OUG nr. 94/2000.

Pentru clarificarea unor aspecte legate de situația juridică actuală a imobilelor solicitate, 5 dosare au fost amânate.

În aceeaşi şedinţă, membrii Comisiei au luat act de renunţarea la 19 cereri de retrocedare, dintre care 8 formulate de culte religioase, iar 11 de organizaţii ale minorităţilor naţionale.