Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3067
Ieri1690
Saptamana curenta3067
Luna curenta44818
Total4209196

in momentul acesta sunt 42 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 28 februarie 2017

 

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România s-a întrunit, în data de 28 februarie 2017, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. 

În cadrul acestei şedinţe, în vederea acordării de măsuri compensatorii în conformitate cu Legea nr. 165/2013, Comisia a aprobat propunerea de transmitere a patru dosare către Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor, dintre care două constituite de Fundația Caritatea, unul constituit de Biserica Evanghelică Lutherană din România – Parohia Arad și unul constituit de Parohia Romano-Catolică Marghita, județul Bihor.

Totodată, Comisia a respins cererile de retrocedare formulate în 90 de dosare constituite de culte religioase. Deciziile de respingere se întemeiază pe următoarele considerente: imobilele au fost deja restituite solicitanţilor în baza altor legi reparatorii, imobilele fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat, solicitanţii nu au făcut dovada dreptului de proprietate, nu au depus actele solicitate în termenul de 120 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013 sau nu se încadrează în prevederile OUG nr. 94/2000.

De asemenea, membrii Comisiei au luat act de renunţarea la 16 cereri de retrocedare, dintre care 10 formulate de culte religioase, iar 6 de organizaţii ale minorităţilor naţionale.

În cadrul aceleiași ședințe, membrii Comisiei speciale de retrocedare au decis amânarea dosarului nr. 2688/21.02.2003, constituit de Parohia Evanghelică C.A. Curciu, județul Sibiu, în vederea clarificării unor aspecte legate de situația juridică a imobilului solicitat.