Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3581
Ieri3894
Saptamana curenta11074
Luna curenta52825
Total4217203

in momentul acesta sunt 138 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 22 decembrie 2016

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România s-a întrunit, în data de 22 decembrie, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. 

În cadrul acestei şedinţe, Comisia a aprobat restituirea în natură a unui imobil format din construcție și teren, cu obligația menținerii afectațiunii de interes public (școală) pe o perioadă de 10 ani, către Congregatio Jesu (fostul Institut Romano – Catolic „Sfânta Maria”).

În vederea acordării de măsuri compensatorii în conformitate cu Legea nr. 165/2013, pentru suprafața de teren care nu poate fi restituită în natură și care face parțial obiectul dosarului mai sus-menționat, Comisia a aprobat propunerea de transmitere a acestuia și a altor două dosare constituite de Episcopia Caransebeșului către Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor.

Totodată, Comisia a respins cererile de retrocedare formulate în 82 de dosare constituite de culte religioase. Deciziile de respingere se întemeiază pe următoarele considerente: imobilele au fost deja restituite solicitanţilor în baza altor legi reparatorii, imobilele fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat, solicitanţii nu au făcut dovada dreptului de proprietate, nu au depus actele solicitate în termenul de 120 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013 sau nu se încadrează în prevederile OUG nr. 94/2000.

În aceeaşi şedinţă, membrii Comisiei au luat act de renunţarea la 15 cereri de retrocedare formulate de culte religioase.