Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3519
Ieri3894
Saptamana curenta11012
Luna curenta52763
Total4217141

in momentul acesta sunt 238 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 27 octombrie 2016

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România s-a întrunit, în data de 27 octombrie, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. 

În vederea acordării de măsuri compensatorii în conformitate cu Legea nr. 165/2013, Comisia a aprobat propunerea de transmitere a patru dosare către Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor, dintre care trei constituite de Fundația Caritatea și unul constituit de Parohia Evanghelică C.A. Petriș din județul Bistrița-Năsăud.

Totodată, Comisia a respins cererile de retrocedare formulate în 50 de dosare constituite de culte religioase. Deciziile de respingere se întemeiază pe următoarele considerente: imobilele au fost deja restituite solicitanţilor în baza altor legi reparatorii, imobilele fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat, solicitanţii nu au făcut dovada dreptului de proprietate, nu au depus actele solicitate în termenul de 120 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013 sau nu se încadrează în prevederile OUG nr. 94/2000.

În aceeaşi şedinţă, membrii Comisiei au luat act de renunţarea la 2 cereri de retrocedare formulate de culte religioase.