Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3075
Ieri1690
Saptamana curenta3075
Luna curenta44826
Total4209204

in momentul acesta sunt 61 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 20 octombrie 2016

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România s-a întrunit, în data de 20 octombrie, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. 

În cadrul acestei şedinţe, Comisia a aprobat restituirea în natură a unei clădiri, cu obligația menținerii afectațiunii de interes public (școală) pentru o perioadă de 10 ani, către Parohia Evanghelică C.A. Florești din județul Sibiu.

În vederea acordării de măsuri compensatorii în conformitate cu Legea nr. 165/2013, Comisia a aprobat propunerea de transmitere a trei dosare constituite de Fundația Caritatea către Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor.

Totodată, Comisia a respins cererile de retrocedare formulate în 203 dosare constituite de culte religioase. Deciziile de respingere se întemeiază pe următoarele considerente: imobilele au fost deja restituite solicitanţilor în baza altor legi reparatorii, imobilele fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat, solicitanţii nu au făcut dovada dreptului de proprietate, nu au depus actele solicitate în termenul de 120 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013 sau nu se încadrează în prevederile OUG nr. 94/2000.

În aceeaşi şedinţă, membrii Comisiei au luat act de renunţarea la 7 cereri de retrocedare, dintre care 5 formulate de culte religioase, iar 2 de organizaţii ale minorităţilor naţionale.