Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi1559
Ieri3156
Saptamana curenta4715
Luna curenta68041
Total4232419

in momentul acesta sunt 85 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 7 iulie 2016

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România s-a întrunit, în data de 7 iulie, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. 

În vederea acordării de măsuri compensatorii în conformitate cu Legea nr. 165/2013, Comisia a aprobat propunerea de transmitere a unui dosar constituit de Fundația Caritatea către Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor.

Totodată, Comisia a respins cererile de retrocedare formulate în 68 de dosare constituite de culte religioase. Deciziile de respingere se întemeiază pe următoarele considerente: imobilele au fost deja restituite solicitanţilor în baza altor legi reparatorii, imobilele fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat, solicitanţii nu au făcut dovada dreptului de proprietate, nu au depus actele solicitate în termenul de 120 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013.

În aceeaşi şedinţă, membrii Comisiei au luat act de renunţarea la 8 cereri de retrocedare formulate de cultele religioase și de organizațiile minorităților naționale.