Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi1433
Ieri3156
Saptamana curenta4589
Luna curenta67915
Total4232293

in momentul acesta sunt 79 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 23 iunie 2016

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România s-a întrunit, în data de 23 iunie, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. 

În vederea acordării de măsuri compensatorii în conformitate cu Legea nr. 165/2013, Comisia a aprobat propunerea de transmitere a trei dosare constituite de Fundația Caritatea, Parohia Evanghelică C.A. Bod şi Parohia Ortodoxă Română Brăneşti către Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor.

În cadrul acestei şedinţe, Comisia a respins cererile de retrocedare formulate în 140 de dosare constituite de culte religioase și în 5 dosare constituite de comunităţi ale minorităților naționale. Deciziile de respingere se întemeiază pe următoarele considerente: imobilele au fost deja restituite solicitanţilor în baza altor legi reparatorii, imobilele fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat, solicitanţii nu au făcut dovada dreptului de proprietate, nu au depus actele solicitate în termenul de 120 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013 sau nu se încadrează în prevederile OUG nr. 94/2000.

În aceeaşi şedinţă, membrii Comisiei au luat act de renunţarea la o cerere de retrocedare formulată de un cult religios.