Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi1505
Ieri3156
Saptamana curenta4661
Luna curenta67987
Total4232365

in momentul acesta sunt 76 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 31 mai 2016

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România s-a întrunit, în data de 31 mai, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. 

În vederea punerii în executare a unei hotărâri judecătoreşti, Comisia a aprobat restituirea în natură a unei părţi dintr-un imobil situat în comuna Adămuş, judeţul Mureş, către Parohia Unitariană Adămuş. Pentru cealaltă parte din imobil, care nu poate fi restituită în natură, Comisia a aprobat propunerea de transmitere a dosarului către Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor, în vederea acordării de măsuri compensatorii în conformitate cu Legea nr. 165/2013.

Totodată, Comisia a respins cererile de retrocedare formulate în 142 de dosare constituite de culte religioase și în 18 dosare constituite de comunităţi ale minorităților naționale. Deciziile de respingere se întemeiază pe următoarele considerente: imobilele au fost deja restituite solicitanţilor în baza altor legi reparatorii, imobilele fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat, solicitanţii nu au făcut dovada dreptului de proprietate, nu au depus actele solicitate în termenul de 120 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013 sau nu se încadrează în prevederile OUG nr. 94/2000.

În aceeaşi şedinţă, membrii Comisiei au luat act de renunţarea la 4 cereri de retrocedare, dintre care 3 formulate de culte religioase şi una de o organizaţie a minorităţilor naţionale.

Pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei s-a aflat şi reanalizarea pe fond a cererii depuse de Eparhia Reformată din Ardeal pentru restituirea Colegiului  Szekely Miko din municipiul Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, cererea fiind soluţionată prin decizie de respingere.