Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi13
Ieri1570
Saptamana curenta18332
Luna curenta71482
Total2525979

in momentul acesta sunt 48 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 21 aprilie 2016

 

 

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România s-a întrunit, în data de 21 aprilie, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.  

În cadrul acestei şedinţe, Comisia a aprobat restituirea în natură a trei imobile, dintre care două către Parohia Reformată Tonciu şi unul către Fundaţia Caritatea.   

În vederea acordării de măsuri compensatorii în conformitate cu Legea nr. 165/2013, Comisia a aprobat propunerea de transmitere a trei dosare constituite de Fundația Caritatea, Parohia Reformată Deva şi Parohia Evanghelică C.A. Cristian către Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor. 

Totodată, Comisia a respins cererile de retrocedare formulate în 116 dosare constituite de culte religioase și în 25 de dosare constituite de comunităţi ale minorităților naționale. Deciziile de respingere se întemeiază pe următoarele considerente: imobilele au fost deja restituite solicitanţilor în baza altor legi reparatorii, imobilele fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat, solicitanţii nu au făcut dovada dreptului de proprietate, nu au depus actele solicitate în termenul de 120 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013 sau nu se încadrează în prevederile OUG nr. 94/2000. 

În aceeaşi şedinţă, membrii Comisiei au luat act de renunţarea la o cerere de retrocedare formulată de un cult religios. 

Pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei s-a aflat şi analizarea pe fond a cererii depuse de Eparhia Reformată din Ardeal cu privire la reluarea procedurii de restituire a Colegiului  „Szekely Miko” din municipiul Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna. 

La această şedinţă, în vederea susţinerii cererii sus-menţionate, au participat şi reprezentanţii Eparhiei Reformate din Ardeal. 

În urma discuţiilor, membrii Comisiei speciale de retrocedare au decis amânarea adoptării unei decizii privind reluarea procedurii de restituire a Colegiului „Szekely Miko” pentru următoarea şedinţă.