Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi1581
Ieri3156
Saptamana curenta4737
Luna curenta68063
Total4232441

in momentul acesta sunt 69 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 15 octombrie 2015

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România s-a întrunit, în data de 15 octombrie, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.


Comisia a aprobat propunerea de transmitere a două dosare constituite de Fundația Caritatea către Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor, în vederea acordării de măsuri compensatorii în conformitate cu Legea nr. 165/2013.


În cadrul acestei şedinţe, Comisia a respins cererile formulate în 51 de dosare constituite de cultele religioase. Deciziile de respingere se întemeiază pe următoarele considerente: imobilele au fost deja restituite solicitanţilor în baza altor legi reparatorii, imobilele fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat, solicitanţii nu au făcut dovada dreptului de proprietate, nu au depus actele solicitate în termenul de 120 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013 sau nu se încadrează în prevederile OUG nr. 94/2000.


În acelaşi timp, la cererea reprezentanţilor Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Comisia a dispus amânarea adoptării unor decizii în cazul a 290 de cereri de retrocedare formulate de această instituţie.


De asemenea, membrii Comisiei au luat act de renunţarea la 5 cereri de retrocedare, dintre care 3 formulate de culte religioase, iar 2 de organizaţii ale minorităţilor naţionale.