Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi13
Ieri1570
Saptamana curenta18332
Luna curenta71482
Total2525979

in momentul acesta sunt 27 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 24 august 2015

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România s-a întrunit, în data de 24 august, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.


Comisia a aprobat propunerea de transmitere a unui dosar constituit de Fundația Caritatea către Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor, în vederea acordării de măsuri compensatorii în conformitate cu Legea nr. 165/2013.


Totodată, Comisia a respins cererile formulate în 48 de dosare constituite de culte religioase și în 3 dosare constituite de organizații ale minorităților naționale. Deciziile de respingere se întemeiază pe următoarele considerente: imobilele au fost deja restituite solicitanţilor în baza altor legi reparatorii, imobilele fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat, solicitanţii nu au făcut dovada dreptului de proprietate sau nu au depus actele solicitate în termenul de 120 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013.


În aceeaşi şedinţă, membrii Comisiei au luat act de renunţarea la 6 cereri de retrocedare, dintre care 3 formulate de cultele religioase, iar 3 de organizaţii ale minorităţilor naţionale.
De asemenea, membrii Comisiei au revocat două decizii de restituire în natură a unui imobil (teren) din comuna Şoarş, judeţul Braşov, şi a unui imobil (teren şi construcţie) din comuna Negreşti, judeţul Vaslui.