Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3479
Ieri3894
Saptamana curenta10972
Luna curenta52723
Total4217101

in momentul acesta sunt 179 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 24 iulie 2015

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România s-a întrunit, în data de 24 iulie, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.


În cadrul acestei şedinţe, Comisia a aprobat restituirea în natură a trei imobile, după cum urmează: un imobil (teren) din comuna Şoarş, judeţul Braşov, a fost restituit Parohiei Evanghelice C.A., un imobil (construcţie şi teren) din Negreşti, judeţul Vaslui, a fost restituit Fundaţiei Caritatea, cu obligativitatea menţinerii afectaţiunii de interes public de instituţie de cultură pe o perioadă de 10 ani, şi un imobil (construcţie şi teren) din comuna Şag, judeţul Timiş, a fost restituit Parohiei Romano-Catolice Timişoara VII.


De asemenea, Comisia a respins cererile de retrocedare formulate în 17 dosare constituite de culte religioase. Deciziile de respingere se întemeiază pe următoarele considerente: imobilele au fost deja restituite solicitanţilor în baza altor legi reparatorii, imobilele fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat, solicitanţii nu au făcut dovada dreptului de proprietate sau nu au depus actele solicitate în termenul de 120 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013.


În aceeaşi şedinţă, membrii Comisiei au luat act de renunţarea la 7 cereri de retrocedare formulate de culte religioase.