Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3483
Ieri3894
Saptamana curenta10976
Luna curenta52727
Total4217105

in momentul acesta sunt 188 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 24 iunie 2015

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România s-a întrunit, în data de 24 iunie, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

Comisia a aprobat restituirea în natură către Parohia Evanghelică C.A. Nadeş a unui imobil în care îşi desfăşoară activitatea o şcoală generală. În conformitate cu legislaţia în vigoare, afectaţiunea de interes public de şcoală va fi menţinută pe o perioadă de zece ani.

În vederea acordării de măsuri compensatorii, s-a aprobat transmiterea a patru dosare către Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor. Dintre acestea, un dosar a fost constituit de Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Vadului, unul de Parohia Evanghelică C.A. Dumitra şi două de Fundaţia Caritatea.

De asemenea, Comisia a respins cererile de retrocedare formulate în 21 de dosare constituite de culte religioase. Deciziile de respingere se întemeiază pe următoarele considerente: imobilele au fost deja restituite solicitanţilor în baza altor legi reparatorii, imobilele fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat, solicitanţii nu au făcut dovada dreptului de proprietate sau nu au depus actele solicitate în termenul de 120 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013.

În aceeaşi şedinţă, membrii Comisiei au luat act de renunţarea la 26 de cereri de retrocedare formulate de Fundaţia Caritatea.