Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi1609
Ieri3156
Saptamana curenta4765
Luna curenta68091
Total4232469

in momentul acesta sunt 117 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 26 martie 2015

129 de dosare soluționate, o decizie de restituire în natură

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România s-a întrunit, în data de 26 martie, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.  


Pentru punerea în executare a unei sentințe judecătorești, Comisia a aprobat restituirea în natură a unui imobil către o parohie reformată din județul Maramureș. Întrucât în imobilul retrocedat funcționează o școală, parohia este obligată să păstreze afectațiunea de interes public a imobilului pentru o perioadă de zece ani.


Totodată, Comisia a respins cererile formulate în 82 de dosare constituite de cultele religioase și în 7 dosare constituite de organizații ale minorităților naționale. Deciziile de respingere se întemeiază pe următoarele considerente: imobilele au fost deja restituite solicitanţilor în baza altor legi reparatorii, imobilele fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat, solicitanţii nu au făcut dovada dreptului de proprietate sau nu au depus actele solicitate în termenul de 120 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013.


În aceeaşi şedinţă, membrii Comisiei au luat act de renunţarea la 39 de cereri de retrocedare, dintre care 21 formulate de culte religioase, iar 18 de organizaţii ale minorităţilor naţionale.
Un dosar constituit la cererea unei parohii a fost amânat până la obținerea unor clarificări privind situația juridică a imobilului la momentul preluării.