Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3364
Ieri1690
Saptamana curenta3364
Luna curenta45115
Total4209493

in momentul acesta sunt 39 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

A.N.R.P. a mai câștigat un proces privind 4,8 milioane de lei

COMUNICAT DE PRESĂ - 26 februarie 2015


A.N.R.P. a mai câștigat un proces privind 4,8 milioane de lei
- Instanța a anulat executarea silită făcută de un cesionar din Cluj-

 

La data de 19 februarie 2015, Judecătoria Sectorului 5 a anulat executarea silită a A.N.R.P. cu suma de 4,8 milioane de lei, bani care au fost luați din contul A.N.R.P. la cererea lui Laco Iulian Aladar, un cesionar din Cluj-Napoca.


Laco Iulian Aladar este cesionar în mai multe dosare de despăgubire și a mai chemat A.N.R.P. în instanță în alte opt cauze.

Executarea silită s-a efectuat prin BEJA ”Toma Ana Maria și Toma Nina Valentina” și a vizat suma de 4,8 milioane de lei. La data de 10 octombrie 2014, suma respectivă, care includea și cheltuieli de executare și penalități, a fost trasă din cont, deși A.N.R.P. formulase contestație la executare.

 

În cadrul acestui proces, până la anularea executării, instanța a acordat nu mai puțin de zece termene de judecată.     Pentru a preveni tragerea sumei din contul de Trezorerie, A.N.R.P. a solicitat suspendarea executării silite, dar Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea în februarie 2014.

 

La ultimul termen, la data de 14 ianuarie 2015,  A.N.R.P. a cerut instanței să dispună și întoarcerea executării silite (având în vedere că banii fuseseră trași în luna octombrie), solicitarea fiind însă respinsă. În aceste condiții, A.N.R.P. trebuie să înceapă un nou proces prin care să solicite întoarcerea executării silite.

 

Suma de 4,8 milioane de lei câștigată de A.N.R.P. se adaugă altor sume câștigate în instanță, în contul statului român, dar care nu au putut fi încă recuperate din cauza procedurilor judiciare și a numeroaselor tertipuri pe care le folosesc în instanță cei care trebuie să restituie banii.

 

Dorim să atragem atenția că în trei cazuri anterioare, instrumentate de BEJA ”Dumitrache și Dumitrache” (cazul Michael Mureșan - 23,8 milioane de lei, cazul Diaconescu - 11,6 de milioane de lei, cazul Bilegan -  8,9 milioane de lei), în care instanțele au anulat executările silite, nici până la această oră banii nu au putut fi recuperați.

 

 

În aceste condiții, A.N.R.P. solicită Ministerului Justiției, Consiliului Superior al Magistraturii și organelor de cercetare penală sprijin pentru oprirea fenomenului executărilor silite abuzive, practici prin care, numai în ultimii ani, s-au creat prejudicii de ordinul milioanelor de euro, sume care ar fi trebuit direcționate spre persoanele îndreptățite la despăgubiri.

 

Pentru a înțelege condițiile ridicole în care s-a ajuns la executarea silită în cazul Laco, prezentăm în facsimil documentul invocat ca titlu executoriu, act emis de o firmă de brokeraj.

 

În acest caz, A.N.R.P. a sesizat Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, având în vedere că, în timpul procesului privind contestația la executare, printr-un contract de cesiune, cesionarul Laco și-a înstrăinat o parte din drepturi unei alte persoane.