Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3540
Ieri3894
Saptamana curenta11033
Luna curenta52784
Total4217162

in momentul acesta sunt 222 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 25 noiembrie 2014

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România (C.S.R.) s-a întrunit, în data de 25 noiembrie, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.  

Cu privire la cererile formulate de cultele religioase, Comisia specială a aprobat restituirea în natură a 18 imobile, atât construcţii, cât şi terenuri. Astfel, 14 imobile urmează a fi restituite în natură Episcopiei Romano-Catolice Oradea, un imobil Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului, iar alte trei imobile unor parohii ortodoxe.

În patru cazuri, s-a aprobat transmiterea dosarelor către Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor, în vederea acordării de despăgubiri.

Totodată, Comisia specială a respins cererile formulate în 27 dosare constituite de reprezentanţii cultelor, din diverse motive: imobilele au fost deja restituite solicitanţilor în baza altor legi reparatorii, imobilele fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat, solicitanţii nu au făcut dovada dreptului de proprietate sau nu au depus actele solicitate în termenul de 120 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013.

În aceeaşi şedinţă, membrii Comisiei speciale au luat act de renunţarea la 33 de cereri de retrocedare, dintre care 19 formulate de cultele religioase, iar 14 de unele organizaţii ale minorităţilor naţionale.