Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3773
Ieri3894
Saptamana curenta11266
Luna curenta53017
Total4217395

in momentul acesta sunt 44 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Întâlniri ale preşedintelui A.N.R.P. cu autorităţile din Vâlcea, Sibiu, Mureş şi Alba

În perioada 29-31 octombrie 2014, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, domnul George Băeşu, s-a deplasat în judeţele Vâlcea, Sibiu, Mureş şi Alba.

    Împreună cu prefecţii şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniul retrocedării, preşedintele Autorităţii a participat la întâlniri cu cetăţenii titulari de dosare de despăgubire constituite în temeiul legilor fondului funciar, Legii nr. 10/2001, Legii nr. 9/1998 şi Legii nr. 290/2003.


    La aceste reuniuni s-a discutat despre stadiul soluţionării dosarelor de despăgubire constituite în temeiul legilor fondului funciar şi al Legii nr. 10/2001, despre procesul de inventariere a terenurilor şi despre proiectul de lege privind despăgubirile care se acordă titularilor de dosare constituite în temeiul Legii nr. 9/1998 şi Legii nr. 290/2003, care urmează să intre în vigoare în curând.

    Interesul faţă de tematica discuţiilor s-a demonstrat inclusiv prin participarea la întâlniri a preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, domnul Ioan Cindrea, şi a deputaţilor Vasile Gliga (Mureş) şi Ioan Dîrzu (Alba).

    În fiecare dintre judeţe s-a discutat şi despre cazuri de retrocedare în legătură cu care există suspiciuni referitoare la legalitatea soluţionării cererilor şi despre care, fie reprezentanţii autorităţilor locale, fie cetăţenii care au participat la dezbateri, consideră că ar trebui să facă obiectul unor controale ale Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.
    
    Unul din cazurile discutate a fost cel al Staţiunii pentru cercetare şi dezvoltare pentru viticultură şi vinificaţie Blaj (Alba). Pentru clarificarea aspectelor semnalate în legătură cu retrocedările care au afectat staţiunea de la Blaj, specialiştii A.N.R.P. au demarat deja acţiunile de verificare şi urmează a se deplasa în judeţul Alba, în perioada următoare, pentru o acţiune de control.  

    Prezentăm mai jos câteva articole din presa centrală şi locală despre întâlnirile preşedintelui Autorităţii în judeţele menţionate.