Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi1524
Ieri3156
Saptamana curenta4680
Luna curenta68006
Total4232384

in momentul acesta sunt 80 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 13 august 2014

  Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România (C.S.R.) s-a întrunit, în data de 13 august, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.  


  Comisia specială a emis trei decizii prin care se restituie în natură imobile, atât construcţii, cât şi terenuri, cultelor romano-catolic şi mozaic.
  În şase cazuri, s-a aprobat transmiterea dosarelor către Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor, în vederea acordării de despăgubiri.


  Totodată, Comisia specială a respins cererile formulate în 13 dosare, din diverse motive: solicitanţii nu au făcut dovada dreptului la proprietate, imobilele solicitate fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat sau nu au fost preluate abuziv. În şase cazuri, Comisia specială a constatat că dosarele au rămas fără obiect, imobilele fiind deja restituite solicitanţilor în baza altor legi de restituire a proprietăţilor.
  De asemenea, s-a luat act de renunţarea la trei cereri de retrocedare formulate de culte.


  În aceeaşi şedinţă, membrii Comisiei speciale au luat act de faptul că şapte dosare constituite de organizaţii ale minorităţilor naţionale au rămas fără obiect în urma soluţionării cererilor în baza legislaţiei aplicabile cultelor. Trei cereri depuse de organizaţiile minorităţilor au fost respinse, deoarece imobilul solicitat nu a fost preluat abuziv sau nu face obiectul restituirii conform legislaţiei în vigoare.