Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3730
Ieri3894
Saptamana curenta11223
Luna curenta52974
Total4217352

in momentul acesta sunt 44 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 2 iulie 2014

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România (C.S.R.) s-a întrunit, în data de 2 iulie, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.  

Comisia specială a aprobat restituirea în natură a patru imobile, atât construcţii, cât şi terenuri, către parohii greco-catolice, reformate, ortodoxe.

În nouă cazuri, s-a aprobat transmiterea dosarelor către Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor, în vederea acordării de despăgubiri.

Totodată, Comisia specială a respins cererile formulate în 14 dosare, din diverse motive: imobilele au fost deja restituite solicitanţilor sau fuseseră înstrăinate anterior preluării de către stat, nu au fost depuse acte în completare în termenul de 120 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013.

În aceeaşi şedinţă, membrii Comisiei speciale au luat act de renunţarea la şase cereri de retrocedare, formulate de unele organizaţii ale minorităţilor naţionale.