Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3674
Ieri3894
Saptamana curenta11167
Luna curenta52918
Total4217296

in momentul acesta sunt 72 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Aproape cinci milioane de lei, returnate A.N.R.P. de un birou de executori judecătoreşti

COMUNICAT DE PRESĂ - 30 APRILIE 2014

4.911.191 lei s-au întors în conturile Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor după ce Judecătoria Sectorului 2 a dat câştig de cauză A.N.R.P., în urmă cu câteva luni, admiţând cererea de anulare a executării silite, într-un dosar constituit de Biroul Executorilor Judecătoreşti Asociaţi „Dumitrache şi Dumitrache”, în numele unei persoane îndreptăţite la despăgubiri în baza Legii nr. 10/2001.

Poprirea conturilor A.N.R.P. fusese încuviinţată de Judecătoria Sectorului 2, în baza unei sentinţe care obliga Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor numai la emiterea deciziei de despăgubire, fără să stabilească un cuantum al despăgubirilor şi obligaţia A.N.R.P. de a plăti o anumită sumă. Suma retrasă din conturile Autorităţii şi considerată de Biroul Executorilor Judecătoreşti „Dumitrache şi Dumitrache” obligaţie de plată fusese consemnată într-un raport de evaluare a imobilului pentru care se solicitau despăgubiri. Raportul nu a fost însă aprobat de Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.

Autoritatea atenţionează din nou persoanele îndreptăţite la despăgubiri să nu se lase amăgite de „specialişti” în recuperarea creanţelor şi să aştepte soluţionarea dosarelor pe cale administrativă, conform prevederilor Legii nr. 165/2013.