Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi1593
Ieri3156
Saptamana curenta4749
Luna curenta68075
Total4232453

in momentul acesta sunt 91 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

A.N.R.P. solicită revizuirea unei hotărâri judecătoreşti prin care s-au acordat despăgubiri de 8 milioane euro

În data de 24 aprilie, Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.) a solicitat Primăriei Municipiului Giurgiu să întreprindă demersurile legale pentru revizuirea, pe cale judecătorească, a unei Decizii Civile a Curţii de Apel Bucureşti din anul 2009, prin care s-a recunoscut dreptul de despăgubire pentru suma de 8 milioane de euro.

Pentru punerea în executare a hotărârii respective, rămasă irevocabilă în 2010, printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, A.N.R.P. a emis, în luna februarie 2014, un titlu de despăgubire. În procesul de verificare a documentației care a stat la baza emiterii hotărârii judecătorești, specialiștii A.N.R.P. au constatat lipsa unor documente esențiale, prin care ar fi trebuit să se ateste întinderea și existența dreptului la despăgubiri, motiv pentru care s-au solicitat acte în completare.

Menţionăm că dosarul soluţionat prim emiterea titlului de despăgubire în luna februarie fusese înregistrat la A.N.R.P. în anul 2011.

Din documentele furnizate de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Giurgiu a reieșit faptul că, în cadrul procesului în care a fost dată decizia de despăgubire de 8 milioane euro, nu au fost puse la dispoziția instanței de judecată documentele care ar fi condus, în mod neechivoc, la o soluție de respingere a cererii de despăgubire.

Pentru aceste motive, A.N.R.P. a solicitat Primăriei Municipiului Giurgiu să întreprindă măsurile necesare pentru revizuirea hotărârii judecătorești sus menționate.

Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, pe lângă activitatea de soluționare a dosarelor de despăgubire, are o preocupare constantă şi cu privire la îndreptarea unor erori pe care le constată şi care, rămase nesancţionate, pot conduce la prejudicierea bugetului de stat, punând în pericol întregul proces de despăgubire a foștilor proprietari.