Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3238
Ieri1690
Saptamana curenta3238
Luna curenta44989
Total4209367

in momentul acesta sunt 41 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 4 aprilie 2014

Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România (C.S.R.) s-a întrunit pe 4 aprilie, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.
 
  Referitor la revendicările formulate de cultele religioase, Comisia a decis să aprobe emiterea unei decizii de restituire în natură a unui imobil din judeţul Sibiu, beneficiară fiind o parohie evanghelică din acest judeţ.

  Totodată, Comisia a respins cererile formulate în zece dosare, din diverse motive: imobilele solicitate au fost preluate de stat anterior perioadei de referinţă stabilită de lege, solicitanţii au depus cererile de retrocedare în afara termenelor legale sau nu au făcut dovada dreptului de proprietate la momentul preluării abuzive, solicitanţii nu au depus acte în completare în termenul de 120 de zile prevăzut de Legea nr. 165/2013, cu modificările şi completările ulterioare.

  De asemenea, s-a luat act de renunţarea la 22 cereri de retrocedare, ca urmare a solicitărilor formulate de culte.
   În cazul unui dosar, Comisia specială a luat act de aprobarea propunerii de acordare de măsuri compensatorii, dată într-o şedinţă anterioară. Acest dosar va fi transmis, spre aprobare, Comisiei Naţionale pentru Compensarea Imobilelor, entitatea învestită să emită decizii de compensare, conform Legii nr. 165/2013.

  În ceea ce priveşte solicitările formulate de minorităţi, membrii Comisiei au luat act de renunţarea la 20 de cereri de retrocedare, ca urmare a solicitărilor formulate de organizaţiile minorităţilor.