Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi1377
Ieri3156
Saptamana curenta4533
Luna curenta67859
Total4232237

in momentul acesta sunt 44 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

A.N.R.P. a suspendat activitatea Comisiei judeţene Constanţa pentru aplicarea Legii nr. 9/1998

În data de 10 ianuarie 2014, A.N.R.P. a suspendat activitatea Comisiei judeţene Constanţa pentru aplicarea Legii nr. 9/1998 pentru o perioadă de şase luni.

Suspendarea activităţii acestei Comisii s-a făcut în baza prevederilor art. II1 din O.U.G. nr. 10/2013, aprobată, cu modificări şi completări prin Legea nr. 287/2013 şi a avut în vedere constatările în urma unui control efectuat, în decembrie 2013, de specialiştii A.N.R.P. la Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa, care coordonează lucrările comisiei.

În urma verificărilor dispuse de A.N.R.P. au reieşit grave disfuncţionalităţi în funcţionarea Comisiei Judeţene Constanţa pentru aplicarea Legii nr. 9/1998. În numeroase cazuri, Comisia tehnică de evaluare a procedat la evaluarea unor bunuri în plus, iar în baza rapoartelor neconforme Comisia Judeţeană a propus acordarea de compensaţii băneşti necuvenite persoanelor îndreptăţite.

Pe perioada suspendării activităţii, Comisia judeţeană urmează a lua o serie de măsuri propuse de Autoritate, printre care: determinarea diferenţelor dintre valoarea bunurilor abandonate în Bulgaria, pentru care se cuvenea acordarea de compensaţii, şi valoarea bunurilor pentru care s-au acordat despăgubiri, indicarea persoanelor responsabile de existenţa acestor diferenţe, elaborarea unor proceduri interne de lucru.