Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi1417
Ieri3156
Saptamana curenta4573
Luna curenta67899
Total4232277

in momentul acesta sunt 74 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a început emiterea titlurilor de plată

În conformitate cu prevederile Legii nr. 165/2013, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a început emiterea titlurilor de plată pentru beneficiarii dosarelor de despăgubire soluţionate.

Din dorinţa de a continua politica de comunicare transparentă a activitaţii A.N.R.P. şi cunoscând interesul beneficiarilor legilor restituirii, Autoritatea va publica periodic ( la secţiunea "Relaţii cu publicul" ) lista persoanelor pentru care s-au emis titluri de plată.

presedintele ANRP semneaza primele titluri de plata

Având în vedere legislaţia privind protecţia datelor personale, datele publicate se vor limita la numele persoanei şi numărul dosarului de opţiune.

În cazul în care titlul de plată se emite pe numele mai multor persoane, titlul în original se remite uneia dintre acestea, urmând ca celelalte persoane să primească înştiinţări în care este menţionat şi numele persoanei căreia i s-a transmis titlul în original.

Titlurile de plată, în cupoane speciale, se transmit de A.N.R.P. atât beneficiarilor, cât şi Ministerului Finanţelor Publice. Plăţile aferente titlurilor se vor face de către Ministerul Finanţelor Publice în termen de maxim 175 de zile de la primirea acestora. M.F.P. va comunica fiecărui beneficiar o înştiinţare privind virarea sumei prevăzute în titlul de plată. Beneficiarii se vor prezenta la unităţile CEC Bank şi vor solicita retragerea în numerar/ virament a sumelor consemnate.

Actele cu care se vor prezenta beneficiarii la unităţile CEC sunt enumerate în Ordinul ministrului de Finanţe privind procedura de plată a sumelor de bani reprezentând despăgubiri în dosarele aprobate înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 165/2013. Ordinul poate fi consultat aici

IMPORTANT: Pentru ca titlurile de plată să ajungă în posesia beneficiarilor, persoanele care şi-au schimbat domiciliul în ultimii ani sunt rugate să transmită Autorităţii, prin poştă, copii ale actelor de identitate cu noua adresă. De asemenea, moştenitorii celor îndreptăţiţi la despăgubiri care nu au trimis până acum copii ale certificatelor de moştenitor şi acte de identitate din care să reiasă domiciliul, trebuie să depunâ cât mai repede aceste documente.