Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3683
Ieri3894
Saptamana curenta11176
Luna curenta52927
Total4217305

in momentul acesta sunt 62 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Un cesionar din Cluj-Napoca execută ilegal A.N.R.P. în baza unei dispoziții a primarului Emil Boc, într-un dosar „caz special” din 2011 și pe un raport de evaluare tot din 2011

 

COMUNICAT DE PRESĂ 

21.11.2013

 

    Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților dorește să atragă atenția asupra unui caz flagrant de executare silită demarată la cererea unui cesionar din Cluj-Napoca, care a obținut încuviințarea executării de la Judecătoria Sectorului 5, pentru aproape 2 milioane de lei, într-un dosar în care nici fosta Comisie Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor (C.C.S.D.), nici Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor nu au finalizat procedura administrativă de soluționare și nu au emis un titlu de despăgubire.

    Titularul acestui dosar a solicitat în justiție obligarea A.N.R.P. și a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor să îi emită titlu de despagubire, dar instanța i-a respins acțiunea, atât în fond (2012), cât și în recurs (2013).

    Pentru încuviințarea executării silite, cesionarul a folosit o dispoziție a domnului primar Emil Boc din 2007 și un raport de evaluare întocmit în 2011, când domnul Emil Boc era prim-ministru.    
    
    Deși avea un număr de ordine mare, dosarul a fost dat în lucru la data de 24.02.2011, fiind considerat „un caz special”, deși persoana îndreptățită își cesionase integral drepturile înca din luna mai 2010, aceasta fiind una din cauzele în care unor persoane privilegiate li s-a acceptat soluționarea dosarelor în afara ordinii firești.  

    Pe calea executarii silite se urmărește să se obțină dublul sumei care s-ar primi în mod legal prin aplicarea grilei notariale în temeiul Legii nr. 165/2013.
    
    A.N.R.P. va face contestație la poprirea dispusă în cadrul executării silite, dar dorește să transmită din nou opiniei publice că aceste practici de executare în mod abuziv a conturilor sale pun în pericol capacitatea instituției de a face plăți în mod legal, la ordine, persoanelor îndreptățite la despăgubiri.