Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3612
Ieri3894
Saptamana curenta11105
Luna curenta52856
Total4217234

in momentul acesta sunt 194 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Întâlnirea conducerii A.N.R.P. cu reprezentantii autoritatilor locale din Galati si Braila

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, George Băeşu, vicepreşedintele A.N.R.P., Alexandru Niculae, şi conducătorii direcţiilor de specialitate din Autoritate au discutat, în data de 11 octombrie, la Galaţi şi Brăila, cu reprezentanţii autorităţilor locale din aceste judeţe despre stadiul aplicării Legii nr. 165/2013. La Brăila, la discuţii au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu, şi primarul municipiului, Aurel Simionescu.

  Reprezentanţii autorităţilor locale au adresat numeroase întrebări şi au solicitat interpretarea şi clarificarea unor aspecte din noua lege a restituirilor. Oficialii A.N.R.P. au răspuns pe loc unora dintre solicitări, urmând ca pentru lămurirea unor chestiuni punctuale, reprezentanţii autorităţilor din aceste judeţe să solicite puncte de vedere în scris Autorităţii.

  Totodată, conducerea A.N.R.P. a prezentat şi prevederile proiectului de modificare a Legii nr. 165/2013, aprobat de Guvern şi transmis pentru dezbatere şi adoptare Parlamentului,

  În ceea ce priveşte judeţul Galaţi, principala problemă ridicată de primari şi de membrii comisiilor locale a fost imposibilitatea finanţării serviciilor de măsurători topografice necesare activităţii de inventariere a terenurilor. În acest context, conducerea A.N.R.P. le-a transmis autorităţilor locale că se încearcă găsirea unor soluţii legislative pentru ca primăriile cu disponibilităţi financiare reduse să beneficieze de fondurile necesare acestei activităţi.

  Referitor la întâlnirea cu autorităţile locale din Brăila, conducerea A.N.R.P. a apreciat că, în cea mai mare parte a localităţilor, procedura de inventariere a terenurilor este aproape încheiată şi a salutat faptul că nu există dificultăţi de finanţare a serviciilor de măsurători topografice, ca în alte judeţe.      

  Seria întâlnirilor conducerii A.N.R.P. cu autorităţile implicate în procesul de restituire şi celelalte instituţii interesate va continua.