Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi1621
Ieri3156
Saptamana curenta4777
Luna curenta68103
Total4232481

in momentul acesta sunt 130 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

COMUNICAT DE PRESĂ 6 septembrie 2013

Preocupări pentru evaluarea stadiului aplicării legii restituirilor

În data de 5 septembrie 2013, la sediul A.N.R.P., reprezezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, ai ministerelor de Finanţe, Afacerilor Interne, Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Mediului şi Schimbărilor Climatice, Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ai Agenţiei Domeniului Statului, Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi Romsilva au discutat despre stadiul aplicării Legii nr. 165/2013, la trei luni de la intrarea în vigoare a acesteia.
În etapa actuală, o bună parte din acţiunile prevăzute de noua lege cade în sarcina autorităţilor publice locale, motiv pentru care conducerea A.N.R.P. a solicitat tuturor instituţiilor guvernamentale să acorde sprijinul necesar desfăşurării activităţii comisiilor locale. Au fost stabilite măsuri prin care să se asigure o informare operativă şi corectă în legătură cu funcţionarea comisiilor de inventariere a terenurilor. Cu acest prilej, s-a dorit şi identificarea unor soluţii pentru problemele apărute în aplicarea legii, fiind evocată posibilitatea de a se interveni legislativ pentru îmbunătăţirea cadrului legal.
Instituţiilor participante li s-a solicitat de către Autoritate să atragă atenţia reprezentanţilor lor în teritoriu cu privire la unele termene stabilite de lege pentru îndeplinirea unor proceduri. S-a luat în discuţie posibilitatea organizării, în perioada următoare, a unei întâlniri cu prefecţii şi alţi specialişti de la nivelul judeţelor, cu scopul fundamentării unui mod de lucru unitar la nivel naţional.
Reuniuni precum cea din 5 septembrie vor avea loc periodic, dar nu sunt excluse şi întâlniri punctuale cu reprezentanţi ai unor instituţii sau judeţe. De altfel, în data de 6 septembrie, reprezentanţii Autorităţii au participat la o întâlnire organizată de instituţia prefectului Ilfov, ocazie cu care s-a făcut o evaluare a aplicării legii la nivelul acestui judeţ.