Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3668
Ieri3894
Saptamana curenta11161
Luna curenta52912
Total4217290

in momentul acesta sunt 68 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Comunicat de presa 18 iulie 2013

Conducerea A.N.R.P. a participat la şedinţa Comisiei Municipiului Bucureşti pentru inventarierea terenurilor

 

 

            Conducerea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, preşedintele instituţiei, George Băeşu, şi vicepreşedintele Alexandru Niculae, a participat, în data de 18 iulie, la şedinţa Comisiei Municipiului Bucureşti pentru inventarierea terenurilor, la invitaţia preşedintelui acestei Comisii, doamna subprefect Mariana Câmpurean.

            La şedinţă au mai participat prefectul Capitalei, doamna Georgeta Gavrilă, viceprimarul municipiului Bucureşti, domnul Dan Darabont, reprezentanţi ai primăriilor de sector.

            Preşedintele A.N.R.P. a explicat membrilor Comisiei contextul care a determinat schimbarea legislaţiei şi a mecanismelor privind procesul de restituire şi a exprimat în numele Autorităţii întreaga disponibilitate de a oferi sprijin şi îndrumare autorităţilor administraţiei publice locale şi centrale din Bucureşti cu atribuţii în aplicarea Legii nr. 165/2013. Acesta a mai arătat cât de importantă este contribuţia comisiilor de inventariere pentru finalizarea procesului de restituire.

            Întâlnirea a constituit un bun prilej pentru a se transmite reprezentanţilor administraţiei locale informaţii despre noul rol al A.N.R.P. După schimbările aduse prin Legea nr. 165/2013, această instituţie nu mai este „un casier” al statului în procesul de despăgubire, ci a devenit filtrul de legalitate pentru propunerile de despăgubire formulate de autorităţile învestite cu soluţionarea cererilor, a subliniat preşedintele Autorităţii.