Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3372
Ieri1690
Saptamana curenta3372
Luna curenta45123
Total4209501

in momentul acesta sunt 46 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Comunicat de presa 3 iulie 2013


Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor şi Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România au semnat un protocol de colaborare privind utilizarea grilei notariale

           

 

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor şi Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România au semnat, la sfârşitul lunii iunie, un protocol de colaborare, menit să susţină corecta aplicare a unora dintre prevederile Legii nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.    

            În baza protocolului semnat de către preşedintele A.N.R.P., domnul George Băeşu, şi preşedintele U.N.N.P.R., domnul Dumitru Viorel Mănescu, Uniunea a pus la dispoziţia Autorităţii ghidul privind valorile orientative ale proprietăţilor imobiliare utilizate de cele 15 Camere ale Notarilor Publici din România.

            De asemenea, Uniunea şi-a exprimat disponibilitatea ca, la cererea expresă a Autorităţii, să sprijine activitatea de identificare a valorilor imobilelor pentru care se acordă despăgubiri.

           

            Potrivit Legii nr. 165/2013, valoarea terenurilor şi construcţiilor pentru care se acordă decizii de compensare, dar şi valoarea imobilelor din Fondul Naţional al terenurilor agricole şi alte imobile se stabilesc prin aplicarea grilei notariale valabile la data intrării în vigoare a legii. Aceasta face ca informaţiile puse la dispoziţie de Uniunea Notarilor să fie singurul instrument de evaluare în procesul de despăgubire pe viitor.

 

            Cu acest prilej, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor doreşte să mulţumească Uniunii pentru deschiderea manifestată de reprezentanţii notarilor şi speră că buna colaborare va conduce la o soluţionare mai eficientă a dosarelor de despăgubire.