Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3516
Ieri3894
Saptamana curenta11009
Luna curenta52760
Total4217138

in momentul acesta sunt 243 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

15 ianuarie 2013

 

A.N.R.P. a început recuperarea banilor executaţi ilegal din conturi

 

Bucureşti, 15 ianuarie 2013

 

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (A.N.R.P.) a demarat, în luna decembrie 2012, proceduri de recuperare a sumelor încasate ilegal din conturi de către executorii judecătoreşti.


Suma pe care Autoritatea trebuie să o recupereze, în prima fază, este de aproximativ 300.000 lei, din care o parte reprezintă cheltuieli de executare silită şi onorarii avocaţi.


A.N.R.P. a formulat trei acţiuni în instanţă pentru întoarcerea executării silite în baza sentinţelor civile rămase definitive şi irevocabile prin care au fost anulate actele de executare silită întocmite fără temei legal de către executori.


Specialiştii A.N.R.P. vor continua demersurile necesare pentru recuperarea sumelor executate silit. În prezent, se aşteaptă soluţionarea hotărârilor judecătoreşti în alte 133 de cazuri similare, care vizează suma de peste 46.000.000 lei.


La începutul lunii noiembrie, conducerea A.N.R.P. a atras atenţia, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti (U.N.E.J.), în legătură cu modul în care sunt puse în executare acte juridice care nu au valoare de titluri executorii. Autoritatea arăta că, atunci când vor pierde în instanţă, unii dintre beneficiarii executărilor vor ajunge în situaţia de a înapoia sumele obţinute, inclusiv cheltuielile de executare silită şi onorariile avocaţilor.

 

Serviciul Comunicare
Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor