Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi1588
Ieri3156
Saptamana curenta4744
Luna curenta68070
Total4232448

in momentul acesta sunt 72 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

01 martie 2006

Urmare a recentelor articole apărute în presă privind „retrocedarea parcurilor din Municipiul Bucureşti” Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor face următoarele precizări:

Potrivit Legii nr. 10/2001, cazurile în care restituirea în natură a unui imobil teren nu este posibilă sunt expres evidenţiate în cuprinsul acestui act normativ. Astfel , dintre situaţiile în care restituirea în natură nu este posibilă sunt de menţionat ipotezele în care suprafaţa de teren solicitată a fi restituită este ocupată de construcţii noi, autorizate, sau este afectată servituţilor legale ori altor amenajări de utilitate publicăale localităţilor urbane şi rurale.

Aşadar, potrivit Legii nr. 10/2001, va fi exceptată de la restituirea în natură suprafaţa de teren ocupată de noi construcţii, autorizate, suprafaţa afectată servituţilor legale ori altor amenajări de utilitate publică ale localităţilor urbane şi rurale. A menajările de utilitate publică sunt acele suprafeţele de teren afectate unei utilităţi publice, acele suprafeţe de teren supuse unor amenajări destinate a deservi nevoile comunităţii, şi anume căi de comunicaţie (străzi, alei, trotuare, etc.), dotări tehnico-edilitare subterane, amenajări de spaţii verzi (inclusiv cele din jurul blocurilor de locuit), parcuri şi grădini publice, pieţe pietonale, s.a.m.d. Pentru individualizarea acestor suprafeţe, vor fi avute în vedere atât servituţile legale cât şi documentaţiile de amenajare a teritoriului şi de urbanism, aprobate la nivelul localităţii.

Pentru situaţiile în care, potrivit legii, restituirea în natură nu este posibilă măsurile reparatorii se vor stabili în echivalent, respectiv compensarea cu alte bunuri sau servicii pe care le oferă entitatea care soluţionează dosarul în procedura administrativă prevăzută de Legea nr. 10/2001, sau despăgubiri propuse a fi acordate de către entităţile învestite cu soluţionarea cererilor de restituire în condiţiile Titlului VII din Legea nr. 247/2005, respectiv titluri de despăgubire la Fondul „Proprietatea”