Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3740
Ieri3894
Saptamana curenta11233
Luna curenta52984
Total4217362

in momentul acesta sunt 50 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

3 octombrie 2006

Marti, 3 octombrie 2006, la sediul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor a avut loc o conferinta de presa cu ocazia înmânarii deciziilor de despagubire mostenitorilor familiilor Nicolae Malaxa si Max Ausnit.

La eveniment au participat dna. Ingrid Zaarour, presedinte ANRP, dl. Theodor Nicolescu, vicepresedinte ANRP, dl. Laszlo Gyerko, vicepresedinte AVAS, dl. Steven Ausnit, fiul lui Max Ausnit, si dna. Nuria Ausnit, nora industriasului. Din partea mostenitorilor familiei Malaxa au fost prezenti dl. avocat Corin Trandafir, reprezentant legal.

Valoarea totala a despagubirilor care urmeaza a fi acordate mostenitorilor este de 1.080.578.000 RON pentru familia Malaxa si 37.697.000 RON pentru familia Ausnit.

Societatile detinute de cei doi industriasi români în perioada interbelica si care au fost luate în calculul despagubirilor sunt:

SC Uzinele de Fier si Domeniile Resita, fosta Malaxa SAR (actuala uzina Faur), fosta întreprindere Nicolae Malaxa Uzinele de Tuburi si Otelarii SAR (actuala Republica) pentru Nicolae Malaxa; SC Uzinele de Fier si Domeniile Resita pentru Max Ausnit.

În ceea ce priveste viitoarele actiuni care vor fi obtinute în urma titlurilor de despagubire, dl. Steven Ausnit a precizat ca, deocamdata, asteapta listarea la Bursa a Fondului Proprietatea, si ca va lua o decizie ulterioara. Reprezentantii familiei Malaxa nu au oferit înca informatii oficiale în legatura cu acest subiect.