Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3532
Ieri3894
Saptamana curenta11025
Luna curenta52776
Total4217154

in momentul acesta sunt 237 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

13 septembrie 2012

 

Şedinţa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din data de 12 septembrie 2012

 

Miercuri, 12 septembrie 2012, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, s-a desfăşurat prima şedinţă a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, în noua componenţă a acesteia de la instalarea actualului guvern. Reuniunea membrilor CCSD a avut loc intr-un moment in care, potrivit Legii 117/2012, atributele Comisiei în materia emiterii titlurilor de despăgubire și a procedurii de evaluare sunt suspendate, tema centrală a ședinței fiind informarea membrilor și identificarea celor mai bune proceduri aplicabile în procesul de soluționare a dosarelor .

Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei s-au aflat aspecte legate de organizarea, funcţionarea şi competenţele Comisiei, termenele şi procedurile anterioare. Obiectivul Comisiei, în noua sa componență, este impunerea unui ritm accelerat de soluţionare a dosarelor de despăgubire, în condiții de legalitate și maximă transparență, care să răspundă imperativelor caracterului de prioritate stabilit pentru acest domeniu de premierul Victor Ponta .

În calitate de preşedintele al ANRP (instituție ce asigură funcționarea Secretariatului tehnic al Comisiei), George Băeşu a supus atenţiei membrilor CCSD eforturile curente ale instituţiei, date cu privire la stadiul soluţionării dosarelor de despăgubire înregistrate la Secretariatul CCSD, obstacolele pe care instituţia le întâmpină în desfășurarea eficientă a activităţii Secretariatului tehnic – numărul extrem de scăzut de personal activ raportat la volumul de dosare de despăgubire înregistrate, nivelul redus de salarizare, suspiciunile şi neîncrederea cetăţenilor în profesionalismul şi probitatea consilierilor ANRP.

Pentru următoarea şedinţă a CCSD, membrii acesteia au stabilit necesitatea clarificării atribuţiilor specifice ANRP şi CCSD, a actualizării procedurii de soluţionare a dosarelor de despăgubire în cadrul Secretariatului tehnic, de la înregistrare şi până la soluţionare, cu o atenţie deosebită pentru reevaluarea modalităţii de soluționare a cazurilor speciale.

Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor este un organism interministerial format din reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Ministerului Justiţiei, Ministerului Finanţelor Publice şi Secretariatului General al Guvernului, secretariatul acesteia fiind asigurat de ANRP prin Direcţiile de specialitate.

 

Biroul de presă ANRP