Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3653
Ieri3894
Saptamana curenta11146
Luna curenta52897
Total4217275

in momentul acesta sunt 60 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

18 iulie 2012

 

George Băeşu, preşedintele ANRP, s-a întâlnit cu reprezentanţi ai asociaţiilor de foşti proprietari

 

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, George Băeşu, şi vicepreşedintele ANRP, Ioan Nasleu, s-au întâlnit miercuri, 18 iulie, cu o delegaţie formată din reprezentanţii Asociaţiei Persoanelor Deposedate Abuziv si a Foştilor Deportaţi Refugiaţi (APDAFDR), respectiv Asociaţia pentru Proprietate Privată (APP).

Reprezentanţii asociaţiilor au propus conducerii ANRP urgentarea procedurii de analiză a dosarelor de restituire pentru persoanele în vârstă, membri în cadrul asociaţiilor prezente la întâlnire. Totodată, în cadrul întâlnirii s-a mai discutat şi despre numărul mare de dosare aflate pe rolul instanţelor din România, reprezentanţii APDAFDR cerând şi lămuriri cu privire la efectele amânării procedurilor pentru despăgubirea foştilor proprietari, care au fost suspendate până la data de 15 mai 2013 ca urmare a adoptării de către Parlamentul României a Legii nr. 117/2012.

Preşedintele ANRP, George Băeşu, a arătat că noul termen dat de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a fost solicitat în vederea pregătirii noii legislații în materia restituirilor. În viziunea Guvernului României, este necesară, în prealabil, o evaluare corectă a dimensiunii plăţii pe care trebuie să o facă statul român pentru finalizarea procesului de restituire şi despăgubire.

 

Serviciul Comunicare

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor

18 iulie 2012