Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3342
Ieri1690
Saptamana curenta3342
Luna curenta45093
Total4209471

in momentul acesta sunt 34 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

20 iunie 2012

George Băeşu, preşedinte ANRP, s-a întâlnit cu FACIAS

 

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, George Băeşu, s-a întâlnit miercuri, 20 iunie, cu o delegaţie formată din reprezentanţi ai Fundaţiei pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statutului (FACIAS).

Participanţii la întâlnirea cu preşedintele George Băeşu au adus la cunoştinţa conducerii ANRP problemele cu care se confruntă chiriaşii din casele naţionalizate şi persoanele care le-au achiziţionat în temeiul Legii nr. 112/1995, precum şi dificultăţile întâmpinate în punerea în executare a Legii nr. 1/2009. Conform datelor prezentate de FACIAS există aproximativ 2 milioane de persoane care ar urma să fie evacuate forţat ca urmare a retrocedării în natură a locuinţelor.

Astfel, FACIAS a solicitat preşedintelui ANRP ca problematica foştilor chiriaşi, respectiv suspendarea evacuărilor din fostele case naţionalizate, să fie cuprinsă în cadrul pachetului de propuneri ce vor fi luate în discuţie la nivelul comitetului interministerial constituit cu scopul reformării legislaţiei din domeniul restituirii proprietăţilor.

Totodată, preşedintele ANRP şi-a manifestat încă o dată deschiderea către un dialog constructiv în vederea implementării unei legislaţii omogene care să reflecte şi să răspundă cerinţelor societăţii româneşti în ceea ce priveşte restituirea proprietăţilor confiscate de regimul comunist.

 

Serviciul Comunicare

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor

20 iunie 2012