Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi1509
Ieri3156
Saptamana curenta4665
Luna curenta67991
Total4232369

in momentul acesta sunt 79 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

05 martie 2012

 

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor a continuat seria întâlnirilor cu asociaţii ale foştilor proprietari deposedaţi în mod abuziv în perioada regimului comunist.

În acest sens, Preşedintele ANRP, doamna Dorina DANIELESCU şi Vicepreşedintele ANRP, domnul Teodor Narcis GODEANU, alături de o echipă de experţi ai direcţiilor de specialitate din cadrul ANRP au avut miercuri, 29 februarie 2012, o întâlnire cu o delegaţie a Asociaţiei EuroSENIOR a Pensionarilor şi Expropriaţilor din România, condusă de doamna Florica Elisabeta BRATU, preşedinte, şi de domnul Emilian IONESCU, preşedinte executiv.

Aceasta întâlnire se înscrie în dialogul transparent şi permanent pe care Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor şi l-a stabilit ca prioritate în relaţia cu foştii proprietari.

În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte referitoare la dificultăţile cu care se confruntă membrii Asociaţiei în procesul de redobândirea proprietăţilor confiscate de către regimul comunist şi de acordare a despăgubirilor.

Printre dificultăţile semnalate au fost acelea referitoare la circuitul administrativ greoi şi birocratic al dosarelor având ca obiect acordarea despăgubirilor, pornind de la soluţionarea dosarelor de către unităţile deţinătoare, trecând prin controlul de legalitate exercitat de către instiuţia prefectului şi până la soluţionarea acestora de către Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.

De asemenea, reprezentanţii Asociaţie EuroSENIOR au semnalat o serie de aspecte referitoare la dificultăţile concrete întâmpinate în soluţionarea unor dosare, la care au fost formulate răspunsuri punctuale, atât de către Preşedintele ANRP, cât şi de către Vicepreşedintele ANRP şi experţii din cadrul direcţiilor ANRP.

În continuare, reprezentanţii Asociaţiei EuroSENIOR şi-au manifestat interesul pentru participarea la dezbaterea publică a proiectului de act normativ pentru implementarea Hotărârii pilot a Curţii Europene a Drepturilor Omului, proiect aflat în curs de elaborare la nivelul Comitetului Interministerial coordonat de Autoritate Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor şi din care mai fac parte Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Justiţiei, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.

În acest sens, au fost discutate propunerile referitoare la îmbunătăţirea mecanismului administrativ al procesului de restituire şi de acordare a despăgubirilor, precum şi posibilele variante de lucru avute în vedere de către Comitetul interministerial în procesul de elaborare a proiectului legislativ privind implementarea hotărârii CEDO.

 

Biroul de presă al ANRP

05 martie 2012