Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi1593
Ieri3156
Saptamana curenta4749
Luna curenta68075
Total4232453

in momentul acesta sunt 90 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

28 decembrie 2011

Preşedintele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, doamna Dorina Danielescu, a avut miercuri, 28 decembrie 2011, o întrevedere cu reprezentanții Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti, doamna Julia Kohlheim, Şeful Secţiei Juridice şi Consulare şi doamna Ira Guse, Secretar Secţia Juridică şi Consulară.

În cadrul întâlnirii au fost discutate ultimele evoluţii în domeniul restituirii proprietăţilor, gestionat de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, precum şi dificultăţile semnalate de către foștii proprietari, cetăţeni români cu domiciliul în Republica Federală Germania.

Preşedintele A.N.R.P., doamna Dorina Danielescu, a prezentat măsurile luate, de la preluarea mandatului în luna octombrie a.c., în vederea îmbunătățirii cât mai rapide a activității Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților în relația cu foștii proprietari, precum și despre prioritățile instituției pentru perioada imediat următoare.

În acest sens, Președintele A.N.R.P. a subliniat faptul că prioritatea principală o constiuie identificarea tuturor măsurilor legislative şi administrative care să conducă la finalizarea procesului de restituire în cel mai scurt timp posibil.

În cadrul discuțiilor, preşedintele A.N.R.P. a prezentat ultimele evoluţii ale procesului de elaborare a proiectului de act normativ privind implementarea Hotărârii Pilot pronunţate de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

De asemenea, Preşedintele A.N.R.P. și-a manifestat întreaga disponibilitate cu privire la continuarea dialogului cu reprezentanții Ambasadei Germaniei în domeniul restituirii proprietăților preluate de către regimul comunist.


Biroul de presă
28.12.2011