Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3701
Ieri3894
Saptamana curenta11194
Luna curenta52945
Total4217323

in momentul acesta sunt 46 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa C.N.C.I. din 16 septembrie 2014

119 decizii de compensare prin puncte,  7 titluri de despagubire în numerar


În sedinta din data de 16 septembrie 2014, Comisia Nationala pentru Compensarea Imobilelor a analizat  222 de dosare, constituite în baza Legii nr. 10/2001 si în baza legilor fondului funciar.

S-a hotarât emiterea a  119 decizii de compensare, atât pentru dosare în care instanta a obligat Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor (C.C.S.D.) sau Comisia Nationala pentru Compensarea Imobilelor la emiterea deciziei reprezentând titlu de despagubire, cât si în dosare analizate la ordine.

Comisia Nationala a decis emiterea a sapte titluri de despagubire în numerar  pentru dosare aprobate de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, dar si pentru dosare în care cuantumul despagubirilor a fost stabilit prin hotarâri judecatoresti pronuntate în contradictoriu cu entitati investite cu solutionarea notificarilor, în special primarii.

Lista dosarelor pentru care s-au acordat decizii de compensare sau titluri de despagubire este disponibila pe site-ul A.N.R.P.  

În alte 19 dosare, Comisia Nationala a considerat necesar sa fie solicitate documente clarificatoare persoanelor îndreptatite si autoritatilor competente. Trei dosare au fost amânate pentru sedinte viitoare. Un dosar a fost returnat autoritatilor locale, la solicitarea titularilor.

De asemenea, în temeiul articolului 17 alin. (1) din Legea nr. 165/2013, Comisia a emis 73 de decizii prin care s-au invalidat propunerile autoritatilor învestite de lege pentru acordarea de masuri compensatorii.