Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3670
Ieri3894
Saptamana curenta11163
Luna curenta52914
Total4217292

in momentul acesta sunt 70 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa C.N.C.I. din 22 mai 2014

89 de dosare analizate: 38 de decizii de compensare prin puncte, 12 titluri de despăgubire în numerar


În şedinţa din data de 22 mai 2014, Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor a analizat 89 de dosare, constituite în baza Legii nr. 10/2001 şi în baza legilor fondului funciar.

S-a hotărât emiterea a 38 de decizii de compensare, atât pentru dosare în care instanţa a obligat Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor (C.C.S.D.) sau Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor la emiterea deciziei reprezentând titlu de despăgubire, cât şi în dosare analizate la ordine.

Comisia Naţională a decis emiterea a 12 titluri de despăgubire în numerar pentru dosare în care instanţa a fixat cuantumul despăgubirilor prin hotărâri judecătoreşti pronunţate în contradictoriu cu C.C.S.D. sau cu entităţi investite cu soluţionarea notificărilor, în special primării, dar şi pentru dosare aprobate de Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.

Lista dosarelor pentru care s-au acordat decizii de compensare sau titluri de despăgubire este disponibilă pe site-ul A.N.R.P.  

În alte 16 dosare, Comisia Naţională a considerat necesar să fie solicitate documente clarificatoare persoanelor îndreptăţite şi autorităţilor competente.

De asemenea, în temeiul articolului 17 alin. (1) din Legea nr. 165/2013, Comisia a emis 20 de decizii prin care s-au invalidat propunerile autorităţilor învestite de lege pentru acordarea de măsuri compensatorii.  Trei dosare au fost amânate pentru şedinţe viitoare.