Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3509
Ieri3894
Saptamana curenta11002
Luna curenta52753
Total4217131

in momentul acesta sunt 249 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa C.N.C.I. din 12 februarie 2014

232 de dosare analizate:  48 de decizii de compensare prin puncte, 67 de titluri de despăgubire în numerar


În şedinţa din data de 12 februarie 2014, Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor a analizat 232 de dosare, constituite în baza Legii nr. 10/2001 şi în baza legilor fondului funciar.

S-a hotărât emiterea a  48 de decizii de compensare, atât pentru dosare în care instanţa a obligat Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor sau Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor la emiterea deciziei reprezentând titlu de despăgubire, cât şi în dosare analizate la ordine.

Comisia Naţională a decis emiterea a 67 de titluri de despăgubire în numerar pentru dosare în care instanţa a fixat cuantumul despăgubirilor prin hotărâri judecătoreşti pronunţate în contradictoriu cu entităţi investite cu soluţionarea notificărilor, în special primării.

Lista dosarelor pentru care s-au acordat decizii de compensare sau titluri de despăgubire este disponibilă pe site-ul A.N.R.P.
 
În alte 38 de dosare, Comisia Naţională a considerat necesar să fie solicitate documente clarificatoare persoanelor îndreptăţite şi autorităţilor competente.

Trei dosare au fost returnate autorităţilor locale, iar alte trei dosare au fost amânate pentru şedinţe viitoare.
De asemenea, în temeiul articolului 17 alin. (1) din Legea nr. 165/2013, Comisia a emis 73 de decizii prin care s-au invalidat propunerile autorităţilor învestite de lege pentru acordarea de măsuri compensatorii.