Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3365
Ieri1690
Saptamana curenta3365
Luna curenta45116
Total4209494

in momentul acesta sunt 46 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa C.N.C.I. din 23 ianuarie 2014

193 de dosare analizate: 52 de decizii de compensare prin puncte, 30 de titluri de despăgubire în numerar

  În şedinţa din data de 23 ianuarie 2014, Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor a analizat 193 de dosare, constituite în baza Legii nr. 10/2001 şi în baza legilor fondului funciar.

  S-a hotărât emiterea a 52 de decizii de compensare, atât pentru dosare în care instanţa a obligat Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor sau Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor la emiterea deciziei reprezentând titlu de despăgubire, cât şi în dosare analizate la ordine.

  Comisia Naţională a decis emiterea a 30 de titluri de despăgubire în numerar, majoritatea acestora fiind pentru dosare în care instanţa a fixat cuantumul despăgubirilor prin hotărâri judecătoreşti pronunţate în contradictoriu cu entităţi investite cu soluţionarea notificărilor, în special primării.

  Lista dosarelor pentru care s-au acordat decizii de compensare sau titluri de despăgubire este disponibilă pe site-ul A.N.R.P.

  În alte 48 de dosare, Comisia Naţională a considerat necesar să fie solicitate documente clarificatoare persoanelor îndreptăţite şi autorităţilor competente.

  Comisia a mai decis ca două dosare să fie analizate potrivit prevederilor noii legi a restituirilor, Legea nr. 165/2013, iar un dosar a fost clasat. În cazul a şase dosare, soluţionarea a fost amânată pentru şedinţele următoare. De asemenea, în temeiul articolului 17 alin. (1) din Legea nr. 165/2013, Comisia a emis 54 de decizii prin care s-au invalidat propunerile autorităţilor învestite de lege pentru acordarea de măsuri compensatorii.