Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3637
Ieri3894
Saptamana curenta11130
Luna curenta52881
Total4217259

in momentul acesta sunt 357 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind şedinţa C.N.C.I. din 5 septembrie 2013

104 dosare analizate: 9 decizii de compensare prin puncte, şapte titluri de despăgubire în numerar

            În şedinţa din data de 5 septembrie, Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor a analizat 104 de dosare constituite în baza Legii nr. 10/2001. S-a hotărât emiterea a nouă decizii de compensare prin puncte în dosare în care existau hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile prin care Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor fusese obligată să evalueze imobilele pentru care se propunea acordarea de măsuri reparatorii şi să emită titlu de despăgubire.

            De asemenea, Comisia Naţională a continuat discuţiile asupra unor dosare aprobate în şedinţe anterioare ale Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor (C.C.S.D.) şi pentru care nu s-a emis până în prezent titlul de despăgubire. În consecinţă, Comisia Naţională a luat act că trebuie emise şase titluri de despăgubire în numerar. Un alt titlu de despăgubire a fost emis pentru un dosar în care instanţa a stabilit suma ce trebuie acordată ca măsuri reparatorii.

Lista dosarelor pentru care s-au acordat decizii de compensare sau titluri de despăgubire este disponibilă pe site-ul A.N.R.P.

În alte 68 de dosare constituite în baza Legii nr. 10/2001, Comisia Naţională a considerat necesar să fie solicitate documente clarificatoare persoanelor îndreptăţite şi autorităţilor competente. De asemenea, Comisia a decis ca 19 dosare să fie analizate potrivit prevederilor noii legi a restituirilor, Legea nr. 165/2013. Într-un alt caz, Comisia a constatat că un dosar de despăgubire a rămas fără obiect.

            Următoarea şedinţă a Comisiei Naţionale pentru Compensarea Imobilelor se va desfăşura în data de 12 septembrie 2013.