Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Astazi3158
Ieri1690
Saptamana curenta3158
Luna curenta44909
Total4209287

in momentul acesta sunt 49 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Informare privind ședința Comisiei Naționale pentru Compensarea Imobilelor din data de 31 octombrie 2018

În cadrul şedinţei din data de 31 octombrie 2018, Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor (C.N.C.I.) a analizat 525 dosare, dintre care 404 dosare constituite în baza Legii nr. 10/2001 şi 121 dosare constituite în baza legilor fondului funciar.

Pentru dosarele constituite în temeiul Legii nr. 10/2001, C.N.C.I. a dispus emiterea a 306 decizii de compensare sau validare parţială, a 4 titluri de despăgubire și a 81 decizii de invalidare a propunerilor de acordare de despăgubiri. Numărul dosarelor soluţionate este mai mare decât numărul deciziilor întrucât în unele situaţii dosarele sunt conexate sau identice.

În cazul dosarelor constituite în baza legilor fondului funciar, C.N.C.I. a dispus emiterea a 82 decizii de compensare sau validare parțială și a 39 decizii de invalidare a propunerilor de acordare de despăgubiri.

Lista dosarelor aprobate în şedinţa din data de 31 octombrie 2018 va fi publicată pe măsura emiterii deciziilor de compensare și transmiterea lor către persoanele îndreptățite, activități pe care A.N.R.P. are obligația să le desfășoare până la împlinirea termenului instituit de art. 25 alin. 1 din Legea nr. 165/2013, care prevede comunicarea deciziilor de compensare în termen de 45 de zile de la data emiterii.

 

Direcția juridică și de contencios din cadrul A.N.R.P. a prezentat situația unui dosar de despăgubire în care, desi C.N.C.I. a emis decizie de invalidare încă din anul 2016, instanța a stabilit penalități pe zi de întârziere până la punerea în executare a unei hotărâri judecătorești pronunțate în anul 2014.

Membrii C.N.C.I. au apreciat că judecătorul care a dispus acordarea de penalități în favoarea unor persoane care nu au dovedit în nici un moment dreptul la despăgubiri, a acționat cu rea voință.

Pentru acest motiv, în unanimitate, comisia a aprobat sesizarea Inspectiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la doamna judecător Unghianu Mihaela-Georgiana din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 București.